nursery-decoration-1963815_1920

Is er een kleine op komst? Van harte gefeliciteerd! Een prachtige periode gaat jullie tegemoet waar voorbereiding ontzettend belangrijk is. De babykamer is hierbij een groot onderdeel van de voorbereiding. Begin hier dus op tijd mee en lees hier de tips om je voor te bereiden.

Tip 1: Geen felle kleur

Een baby heeft rust nodig en daar heeft de kleur van de kamer enorm veel invloed op. Kies daarom voor een rustige kleur, door bijvoorbeeld pasteltinten te gebruiken. Een blauwe kleur heeft een positieve invloed op de rust van jouw baby. Echter snappen we dat je niet voor de kleur blauw gaat als het een meisje is. Daarom kan een neutrale kleur ook erg geschikt zijn om de babykamer mee in te richten.

Tip 2: Veiligheid

Dit klinkt vanzelfsprekend maar dit is onwijs belangrijk wanneer je de babykamer in gaat richten. De veiligheid zit hierin niet alleen in de meubels maar ook in omgevingsfactoren. Denk bijvoorbeeld aan de juiste temperatuur en aan verwarmingsonderdelen in de kamer. Daarnaast gaat de voorkeur uit naar het verven van de kamer in plaats van behangen. Het lijm van behang is namelijk giftig, waardoor je dit risico wegneemt.

Tip 3: Passende meubels

Het is belangrijk dat je de juiste meubels in de babykamer plaatst. Kijk naar interieur in Apeldoorn om meubels op maat te laten maken. Dit kun je onder andere doen bij Kloppenberg meubelen en interieur op maat. Je kunt bij de indeling van de kamer ook al vooruit denken door een grotere kast te plaatsen in plaats van een kleine.

Tip 4: Te kinderlijk

Bij het inrichten van een babykamer kun je ook al vooruit denken en de kamer niet te kinderlijk te maken. Je kunt natuurlijk de babykamer vol met wolkjes en bloemetjes schilderen, maar als deze groter worden groeien ze hieruit en sta je binnen een korte periode de kamer opnieuw te verven.