Een goed cadeau voor iemand vinden kan nog best wel lastig zijn. Houdt die persoon van een bepaalde sport of hobby, dan wil je ze waarschijnlijk verrassen met iets voor die sport of hobby; iets waar ze iets aan hebben! Maar, wat nou als je zelf niks van die sport of hobby af weet? Je wilt iemand iets geven waar ze iets aan hebben, iets wat ze bijna gegarandeerd leuk vinden, maar je wilt ook niet te veel stress. Wat geef je dan? Chocolade!

Het proces

Chocolade is iets wat we bijna allemaal wel lekker vinden en ook graag eten. Maar voordat we gaan kijken wat je allemaal voor cadeaus kan geven omtrent chocolade, laten we eerst eens ontdekken hoe het nu eigenlijk wordt gemaakt. Chocolade wordt, uiteraard, gemaakt met cacaobonen. Deze groeien voornamelijk in warme streken, waaronder verschillende delen van Afrika. De bonen worden eerst kort verhit zodat de schil loslaat. Hierna worden de gepelde bonen geroosterd en geperst. Zo krijg je cacaopoeder! Hierna volgt een ingewikkeld mengproces met verschillende ingrediënten en de eerste smaakstoffen. Hierna wordt de chocolade opnieuw verhit en gerijpt, waar de rest van de smaak ontstaat. Er volgt nog een aantal toevoegingen, verhittingen en afkoelprocessen die de chocolade haar uiteindelijke smaak en textuur geeft. Vroeger duurde dit proces makkelijk 72 uur, maar met moderne technologie is dit gereduceerd naar 12!

Zei je nou 'chocola'?

Nu we precies (ongeveer) weten hoe chocolade gemaakt worden, kunnen we het cadeau gaan geven. Je hebt veel verschillende soorten ‘gefeliciteerd chocolade’. Er zijn chocoladerepen waar je letters of een foto op kan laten drukken. Sommigen zijn ook al vooraf gedrukt, met felicitaties of liefdesverklaringen. Je hebt chocolade met allerlei vullingen, en ook verschillende cadeaupakketten met allerlei soorten chocolade. Een pakket met chocolade versturen is bijna altijd wel een goed idee, dan krijgt iemand een fijne verrassing in de brievenbus of aan de deur op een speciaal moment.

Chocolade is iets wat bijna iedereen wel lekker vindt, en daarom is het ook zo’n goed cadeau. Ook zit er veel tijd en liefde in het maakproces, wat het natuurlijk nog beter maakt allemaal. Er zijn veel verschillende manieren om chocolade cadeau te geven, van teksten erop drukken tot hele sculpturen laten maken van iemands gezicht, tot een cadeaupakket met allerlei verschillende soorten chocolade om uit te proberen, tot simpelweg de favoriete chocoladereep van die persoon. Denk goed na over wat die persoon precies lekker vindt, en vraag het eventueel aan anderen. Geef chocolade, daar wordt iemand gegarandeerd blij van!