Getuigen

Allereerst gefeliciteerd met jullie verloving! Jullie bruiloft staat op jullie te wachten en daar moet veel voor geregeld worden. Onder andere is het belangrijk om na te denken over de getuigen op jullie bruiloft. Wanneer jullie het Ja-woord zeggen, moeten er getuigen aanwezig zijn die dit vastleggen.  Maar wat komt er precies kijken bij de desbetreffende getuigen?

De getuigen kiezen

Denk goed na over de keuze van getuigen voor jouw bruiloft. Het aantal getuigen dat aanwezig moet zijn op de bruiloft is minimaal 2 en maximaal 4. Samen met jouw partner is het dus van belang dat jullie nadenken wie jullie hiervoor kiezen. Dit kan een broer of zus zijn, maar het kan ook een goede vriend of vriendin zijn. Zorg ervoor dat zowel jij als je partner iemand hebben die kan getuigen. Het is hierbij wel belangrijk dat de getuige meerderjarig is en een geldig identiteitsbewijs heeft. 

De taak van getuigen

Zoals we al kort hadden aangegeven, moeten de getuigen aanwezig zijn bij het Ja-woord. De belangrijkste taak die getuigen hebben is het zetten van een handtekening op de trouwakte. Nadat het Ja-woord gezegd is, stemmen de getuigen in met het huwelijk door een handtekening te plaatsen. Met deze handtekening wordt aangetoond dat het huwelijk rechtsgeldig is en dat de desbetreffende personen het eens zijn met het Ja-woord.

Extra’s van getuigen

Naast de officiële taken van de getuigen kun je er natuurlijk ook voor kiezen om de getuigen bijvoorbeeld andere taken te geven. Denk hierbij aan het organiseren van het feest, een tip is om eens te kijken voor de trouwauto verhuur in Zwolle. Deze kun je bij CCD Nederland voor een bepaalde tijd huren. Maar denk ook aan het vrijgezellenfeest, de ringen of het houden van een speech.