Wanneer er iemand in je omgeving komt te overlijden dan is dit altijd een vervelende gebeurtenis. Er moet dan ook heel veel geregeld worden terwijl er ook nog eens een hele hoop verdriet bij komt kijken. Alles rondom de begrafenis moet geregeld worden en dat kan een zware taak zijn voor de nabestaande. Daarom is het dan ook fijn als je deze mensen condoleert en hen een hart onder de riem kan steken in de vorm van het sturen van een kaart. Maar wat zet je dan precies op zo’n kaart? Wil je meer weten over hoe je dat het beste kan aanpakken? Lees hieronder dan snel verder voor meer informatie hier over.

Kies een gepaste kaart voor een condoleance

Het sturen van een kaart gebeurd vaak wanneer er iemand komt te overlijden. Door het sturen  van een kaart kan je iemand sterkte wensen, dit kan net even dat lichtpuntje zijn wat zo iemand op dat moment nodig heeft. Het is dan ook een kleine moeite maar een heel groot gebaar. Condoleance kaarten zijn vaak kaarten met een wat rustigere uitstraling, vaak staan er bijvoorbeeld bloemen of vogels op de kaart. Kies een kaart die niet te somber maar ook niet te blij is.

Het schrijven van de juiste tekst op de kaart

Ook voor de tekst op de kaart moet je natuurlijk zorgen dat deze gepast is. Er zijn dan ook een soort etiquette condoleance kaart, hier hoor jij je wel aan te houden omdat dat nou eenmaal wel zo netjes is. Betuig je medeleven en wens de ontvanger veel sterkte. Dit is heel erg belangrijk en het kan voor een nabestaande heel erg veel betekenen als je even laat weten dat je aan hem of haar denkt in deze moeilijke tijd.