U zou er natuurlijk voor kunnen kiezen om altijd contant betaald te willen worden. U bewaart dan uw verdiende geld in een kistje en doet daar ook uw betalingen uit. Maar hoe doet u dat dan als u een nieuwe computer, een duur gereedschap of iets anders nodig hebt dat u via het internet bestelt? Of hoe gaat u de BTW afdragen? De Belastingdienst zit niet te wachten op een envelop met contant geld. Een ZZP rekening openen is dus verstandig. Ook uw klanten zullen liever geld overboeken dan contant betalen. Maar welke ZZP rekening kiest u? Is het vooral belangrijk dat het gaat om een goedkope zakelijke rekening of heeft u nog aanvullende wensen?

Een ZZP rekening openen kan altijd online

U hebt hiervoor alleen de bedrijfsnaam, adresgegevens en de inschrijving bij de Kamer van Koophandel nodig. Dus daar is geen probleem te bespeuren. Mar hoe kiest u nu de juiste zakelijke rekening voor uw bedrijf? Een van de eisen kan zijn dat de ZZP rekening te koppelen is aan uw boekhoudsoftware. Dat scheelt veel gedoe met het doen van de aangiftes BTW en inkomstenbelasting. Ook andere factoren kunnen de doorslag geven bij een ZZP rekening openen.

Gaat u voor duurzaam?

Bent u een bedrijf in duurzame oplossingen gestart? Dan spreekt het voor zich dat u eerder zult kiezen voor een ZZP rekening bij een bank die duurzaam bankiert dan bij een bank die duurzaamheid niet hoog in het vaandel heeft staan. Het kan zelfs zijn dat u duurzaamheid belangrijker vindt dan de kosten die u maakt voor de bankrekening. U gaat voor een betere wereld en met duurzaam bankieren, bij een duurzame bank, draagt u daar aan bij. 

Gaat u voor persoonlijk contact?

Is het voor u belangrijk dat er een bankfiliaal is dat u binnen kunt stappen om uw vragen te stellen? Dan wordt de keuze wat meer beperkt, maar dat hoeft geen probleem te zijn. Vindt u het fijn om telefonisch contact te kunnen hebben met een klantenservice? Dan wordt de keuze al wat ruimer. Maakt het u niet uit hoe er contact gelegd kan worden, als er maar persoonlijk contact gemaakt kan worden? Dan kunt u bij alle banken terecht. Maar hoe maakt u nu een definitieve keuze? U kunt gaan voor de nummer 1 van het lijstje dat op bovenstaande website staat. U kunt ook contact opnemen met collega-ondernemers en vragen waar zij hun keuze voor een bank op hebben gebaseerd.