Als je op zoek bent naar software om al je voertuigen te kunnen volgen dan is Fleet management software een handig softwarepakket. Zo kun je met dit pakket alle voertuigen en chauffeurs monitoren. Daarbij zit de tachograaf functie ingebouwd wat een hoop inzicht geeft en vooral tijd bespaard. Naast het bijhouden kun je ook ingrijpen als dit nodig is. Bij een incident kan namelijk een immobilisatie procedure gestart worden. In het Fleet management software system zit dus alles wat je nodig hebt. 

Fleet management software

Met het Fleet management software kun je dus alle rijroutes en de geschiedenis daarvan wordt bijgehouden. Door middel van een gps functie kun je live gekeken worden waar welk voertuig zich bevindt. Hierdoor kun je op een effectieve manier alles in de gaten houden. Je kunt van alle gegevens overzichten laten uitdraaien om het werk effectiever te laten uitvoeren. Verschillende soorten statistiek kan je helpen om de routes meer efficiënt in te delen. Daarnaast kan er gekeken worden naar het rijgedrag wat zeker ook kostenbesparend kan werken.

Boetes en rijgedrag

Het Fleet management software programma kan dus ook het rijgedrag bijhouden. Zo kan gekeken worden naar de snelheid die gereden wordt over het gehele traject. Maar ook naar rijgedrag bij stoplichten en bepaalde verkeerstrajecten. Door het rijgedrag te controleren kun je onnodig boetes voorkomen. 

Tachograaf op afstand

Doordat alles op afstand gemonitord wordt en alle gegevens automatisch online in het systeem komen te staan kun je ook gebruik maken van tachograafdata. Op afstand is alle data af te lezen zodat je voldoet aan alle wet en regelgeving. Alle rij- en rusttijden zijn immers opgeslagen. Het voordeel hiervan is dat je meteen alles van alle chauffeurs bij de hand hebt. Daarnaast hoeft de chauffeur dit zelf niet meer fysiek door te geven. Zo werk je effectiever en heb je meer controle in het proces. 

Objectbeveiliging

De voertuigen zullen via het software systeem met een tracker altijd gevolgd worden. Voertuigen zijn zowel tijdens het rijden als wanneer een voertuig stilstaat zichtbaar. Als een voertuig ongeautoriseerd rijdt dan zal ook een melding worden gedaan. Op afstand kun je monitoren wat er aan de hand is. Wanneer het noodzakelijk is dan kun je gebruik maken van voertuigimmobilisatie. Het voertuig wordt dan geblokkeerd zodra de chauffeur het voertuig heeft geparkeerd. De chauffeur kan daarna niet meer weg rijden. Met deze functie voorkom je misbruik van je voertuigen en kun je bij diefstal snel ingrijpen.