Over het algemeen zijn er nog veel mythes te vinden over het werken bij en werken met een uitzendbureau. Er wordt bijvoorbeeld gedacht dat het veel duurder is om werknemers in te huren via het uitzendbureau dan hen aannemen in het bedrijf, dat deze werknemers niet te vertrouwen zijn en dat het werk zelf daardoor moeizaam zal verlopen. Al zullen sommige aannames zeker wel kloppen, ze hebben niet allemaal een basis in de waarheid. Wat zijn de voordelen van het werken met een uitzendbureau? Hier staat een rijtje, voor zowel de werkgevers als de werknemers onder ons.

Voor de werkgever

Wanneer er iets te veel werk is ontstaan en het niet meer bijgehouden kan worden door de werknemers al in dienst, is het misschien toch tijd om naar een uitzendbureau uit te wijken. Het eerste voordeel is dan meteen aangestipt: het werkt flexibel! Wanneer er bij een bedrijf teveel werk is en te weinig werkers, kan een uitzendbureau helpen om dit wat meer in balans te krijgen. Bij rustigere periodes, waarbij minder mensen nodig zijn, kunnen werknemers vanuit het uitzendbureau weer losgelaten worden. Helemaal makkelijk is het als er een drukke periode aankomt en de contracten bij het uitzendbureau zo worden opgesteld dat er meer werkers komen bij de drukke periode en het contract over is wanneer het weer rustiger wordt. Zo is er precies genoeg hulp voor de goede hoeveelheid tijd.

Via een uitzendbureau zal het daarnaast makkelijker en sneller zijn om nieuwe werknemers te vinden. Iemand hoeft zich geen zorgen te maken om het uitzetten van vacatures, het lezen van cv’s en motivatiebrieven en om intakegesprekken te voeren. Het uitzendbureau doet dit allemaal! Dat scheelt een hele hoop werk, net zoals wanneer de uitzendkrachten in dienst zijn. Ja, het zal inderdaad net iets meer kosten, omdat het uitzendbureau ook betaald hoort te worden. Daarentegen staat wel dat de werkgever zich geen zorgen hoeft te maken om planning, ziektekosten of het salaris. Ook dit is een taak van het uitzendbureau.

Voor de werknemer

Waarbij bij de werkgever de flexibiliteit het grootste voordeel zal zijn, is een uitzendbureau handig voor de werknemer om deze reden: alles is mogelijk. Weet je nog niet zeker waar je wil werken? Spreken een paar dingen je aan, maar weet je nog niet of het goed bij elkaar past? Dan is een uitzendbureau een handige manier om overal wat van te proeven en van de proberen. Zo kan er gekeken worden of het werk bij je past en kunnen er zeker interessante plekken gevonden worden waar misschien niet eerder aan gedacht zal worden. Daarnaast is het fijn voor de beginner in het werkveld, omdat een uitzendbureau hulp biedt. Iemand hoeft niet alles rondom een sollicitatie zelf uit te vogelen, maar wordt hierin begeleidt.

Via het uitzendbureau wordt er wekelijks betaald en er is overal wel een baantje te vinden. Is het echt niet leuk? Dan is het even uitzitten totdat het contract op is. Spreekt een uitzendbureau je aan? Ben je woonachtig rond Den Haag? Dan is een uitzendbureau Den Haag zoals Binck een aanrader om langs te gaan en aan het werk te gaan!