Veel dieren, met name zoogdieren, scheiden melk af als een natuurlijk proces. Dergelijke melk die absoluut natuurlijk en vrij van kunstmatigheid is, levert hoge niveaus van voedingsstoffen op die nodig zijn voor het menselijk lichaam. Het regelmatig consumeren van dergelijke natuurlijke melk voegt in veel opzichten een enorme waarde toe aan de menselijke gezondheid. Regelmatig melk consumeren is in veel gezinnen in verschillende culturen over de hele wereld een gezonde gewoonte gebleven. Er gaat geen dag voorbij met de consumptie van zuivelproducten, met name melk voor veel gezinnen.

Wat is paardenmelk?

Paardenmelk in werkelijkheid wordt genoemd als ‘Mare Milk’. Dit komt voornamelijk door het feit dat een vrouwelijk paard bekend staat als een merrie en alleen een vrouwelijk paard melk afgeeft. Melk verkregen van paarden die worden gevoed met gefermenteerde zuivelproducten zoals Kumis, wordt als gezonder beschouwd dan degenen die kunstmatig worden gevoed. Paardenmelk is in veel drogisterijen in poedervorm verkrijgbaar en wordt beschouwd als de gebruikelijke vorm voor consumptie ervan.

Gezondheidsvoordelen aangeboden door paardenmelk

Paardenmelk  of  merriemelk  biedt de hoogste voedingswaarde voor de menselijke gezondheid. Een gedetailleerde kijk op de gezondheidsvoordelen die  paardenmelk  biedt voor mensen, zal helpen bij het begrijpen van het gebruik van hetzelfde op een regelmatige manier.

  • De allerbelangrijkste factor bij de consumptie van paardenmelk is dat het licht verteerbaar is voor alle leeftijdsgroepen omdat het minder caseïne bevat. De antibacteriële boost die  paardenmelk het menselijk lichaam biedt, brengt de darmflora in evenwicht en vermindert de symptomen van indigestie, opgeblazen gevoel en obstipatie.
  • Mensen met lactosetolerantie kunnen het beste profiteren van paardenmelk, omdat het lactosegehalte hierin hoog is. Een hoog lactosegehalte geeft met name kinderen en vrouwen een goede gezondheid.
  • Paardenmelk bevat veel soorten vitamines, waaronder vitamine A, vitamine B, vitamine C en vitamine E. Het vitaminegehalte in paardenmelk is hoger dan in koemelk.
  • Het hoge gehalte aan mineralen in paardenmelk varieert van calcium, kalium, magnesium en ijzer tot de belangrijkste voor de menselijke gezondheid.
  • De calorieën in paardenmelk zijn bijna 50% minder dan die in koemelk. Dit zorgt ervoor dat het cholesterolgehalte op elk moment in een gezonde verhouding wordt gehouden.