Wanneer er een dierbare overleden is, kan er met een rouwkaart bericht worden gedaan dat iemand overleden is. De rouwkaart is hierin veel meer dan alleen een kaartje op zich. Het biedt de kans om net even iets persoonlijks over iemand te zeggen en te laten zien dat hij of zij ten allen tijde herinnerd wordt. Maak de rouwkaart volledig naar eigen wens. Wij laten je weten hoe je deze rouwkaart in kan richten. 

Persoonlijk

Een rouwkaart is persoonlijk en daarom zit er ook geen standaard in het inrichten van deze kaart. Je kunt er alles inzetten wat jij graag naar voren wil laten komen. Je kunt in dit geval natuurlijk wel een richtlijn aanhouden met informatie dat vaak op een rouwkaart geplaatst wordt. Allereerst natuurlijk de naam en overlijdensdatum. Je kunt in deze kaart bijvoorbeeld ook iemand uitnodigen voor de uitvaart in Zeist. De locatie en naam zoals De Zwaan Uitvaarten zet je hier dan ook bij. 

De kaart zelf 

Dan is het ook belangrijk om na te denken over het design van de kaart. Denk hierbij aan het materiaal van de kaart, wil je dit bijvoorbeeld van papier? Of ga je voor iets originelers als een tegeltje. Daarnaast kun je nadenken over het formaat en de kleuren die worden gebruikt op de kaart. Heeft de overledene bijvoorbeeld een lievelingskleur die hij of zij graag terug ziet komen? Dan kun je dit meenemen in de kaart. Dan is er natuurlijk ook de optie om de kaart vorm te geven met persoonlijke foto’s en herinneringen. 

Extra tips

Je kunt op de kaart nog extra karaktereigenschappen verwerken die je doen denken of hem of haar. Daarnaast kun je ook denken aan een persoonlijk gedicht of stukje tekst uit een favoriet liedje. 

Heb jij zelf nog toevoegingen? Laat het ons weten!