kleine eettafel heeft. Een uitschuiftafel is in dat geval precies wat je nodig hebt. Dit is een tafel van normaal, gemiddeld formaat, maar je kunt hem helemaal uitschuiven zodat hij langer wordt. Dit is een ontzettend slim systeem, en perfect voor mensen die op dagelijkse basis een kleine tafel willen, maar wil incidenteel mensen uit willen kunnen nodigen. Een uitschuiftafel is verkrijgbaar in diverse formaten. Het meest gangbare formaat is normaal gesproken rond de 150 cm lang, en als je hem uitschuift tussen de twee meter en 220 cm. Het ligt er natuurlijk maar net aan hoeveel mensen je wilt uit kunnen nodigen en hoe klein de tafel mag zijn op dagelijkse basis, maar er zijn in ieder geval meerdere formaten verkrijgbaar.

Een uitschuiftafel hoeft niet duur te zijn

Het klinkt natuurlijk best wel ingewikkeld, het systeem van zo’n uitschuiftafel. Dit betekent echter niet dat het perse een hele dure tafel is. Er zijn namelijk meer dan genoeg winkels die een goedkope variant aanbieden. Net als met andere typen tafels is het namelijk zo dat de prijs doorgaans afhangt van de materiaalsoort die is gebruikt en de uniekheid van het design. Als het een heel simpel en basic model betreft betaal je je daar heus niet scheel aan, en kan het zelfs heel betaalbaar uitvallen. Een uitschuiftafel is er dus voor iedereen, en niet alleen voor mensen die bereid zijn diep in de buidel te tasten. Wel is het zo dat als je een heel goedkoop exemplaar hebt je waarschijnlijk beter ziet dat het een uitschuiftafel betreft, in verband met de opvallende naad in het midden.

Wil je een tafel met 2 of 3 tafelblad delen

Als je een klein budget hebt om die uitschuiftafel te kopen dan is de kans groot dat deze betreft het blad uit 3 delen bestaat. Oftewel, in het kleine formaat zijn het twee delen, die in het midden tegen elkaar aanliggen. Deze schuif je vervolgens uit elkaar, en het derde deel leg je er tussenin. Duurdere exemplaren kunnen echter ook uit slechts 2 delen bestaan. In dat geval schuif je het gehele blad een stuk op, en kun je soms zelfs de poten verder uit elkaar trekken. Het tweede deel van het blad leg je er dan naast. Het grote voordeel daaraan is dat je wanneer je hem in het kleine formaat gebruikt je absoluut niet ziet dat het een uitschuiftafel is. Veel mensen vinden dat een stuk stijlvoller, en zijn dus bereid daar wat extra geld voor neer te tellen.

Nodig de hele familie uit met kerst

Een typische gelegenheid waarbij veel mensen wilden dat ze zo’n uitschuiftafel hadden is natuurlijk kerst. Je wilt dan met de hele familie aanschuiven, maar dat past niet aan een kleine tafel. Doe jezelf dus een plezier en investeer eenmalig in een mooie tafel van De Ruijtermeubel die je in verschillende formaten kunt gebruiken. Zo kun je tijdens elke viering of elke feestdag iedereen uitnodigen die je maar wilt.