Op het moment dat je kiest voor een (nieuw) ERP systeem voor je bedrijf dan wil je natuurlijk wel dat deze goed werkt. Om te bekijken of het ERP systeem van SAP geschikt is voor je organisatie kan je kiezen voor een SAP Business One demo. Op deze manier kan je kennis maken met het systeem en vragen stellen als er iets niet duidelijk is aan de medewerkers. Op deze manier krijg je een goed inzicht in SAP Business One en of dit het juiste ERP systeem is voor je bedrijf.  De aanschaf van een ERP systeem voor je organisatie is niet goedkoop en ook je medewerker moeten leren werken met een ERP systeem. Om deze reden is het ook van belang dat het prettig voor hun werkt.

Wat krijg je te zien tijdens de SAP Business One demo

Tijdens de SAP Business One demo krijg je inzicht in de volgende functionaliteiten en zaken. De werking en de opzet van de verschillende schermen en het menu. Hierdoor krijg je een idee van hoe het voelt en eruit ziet. De belangrijkste functionaliteiten van het ERP pakket worden doorgelopen, dit zijn onder andere logistiek, financiën, magazijn, productie en inkoop. Er wordt uitgelegd wat je kan doen met bepaalde add ons zoals bijvoorbeeld factuurverwerking en advanced planning en scheduling. Je krijgt te zien hoe SAP Business One eventueel te koppelen is met externe systemen zoals bijvoorbeeld scanners, analyse software of een webshop. Er wordt aan je uitgelegd hoe een SAP Business One project eruit zal komen te zien. Hierbij wordt onder andere de aanpak, fasering en projectorganisatie besproken. Tevens wordt er besproken wat de kosten zijn voor de implementatie van SAP Business One. De gehele SAP Business One demo zou niet meer dan twee uur van je tijd in beslag moeten nemen en je wordt hierbij geholpen door een senior consultant.

Wat als je specifieke eisen hebt aan een ERP systeem

Op het moment dat je specifieke eisen hebt vanwege een afwijkende persoonlijke situatie voor je bedrijf dan kan je dit aangeven en zal je SAP Business One demo niet bestaan uit een standaard demonstratie, maar eentje die specifiek op jouw persoonlijke situatie is gericht. Om dit mogelijk te maken zal je aanvullende informatie moeten verschaffen zoals specifieke informatie over je bedrijf zoals de markt, diensten/producten en het aantal medewerkers, tevens zal je een beschrijving moeten overleggen van je primaire proces, aangeven wat je huidige ERP pakket is en waarom je opzoek naar een nieuw pakket bent, wat voor eisen en wensen je hebt en welke koppelingen met externe systemen je nodig hebt.