Schoeisel, ze zijn de vloek van de paklijst van elke reiziger. Of ligt dat aan mij? Hoe vaak ik mijn koffer ook inpak, bij de schoenen sta ik altijd even stil. Moet ik sneakers meenemen voor actieve dagen en zware, onhandige boots om te wandelen? Hoe zit het met reizen naar steden in de herfst of winter – heb ik een derde paar leukere, trendy boots nodig voor al die middagen museumhoppen? Wat zijn de beste schoenen om veel te wandelen? Als je ooit in de koudere herfst-, lente- en wintermaanden naar Europa of Zuid-Amerika hebt gereisd, afgewisseld tussen avondjes uit in de stad en dag wandelingen, voel je waarschijnlijk mijn pijn hier. Waar je ook heen gaat of het nu Florence is in de winter, Geneve de lente, of Tokyo in de herfst, een paar schattige en comfortabele reislaarzen zijn een must-have. Helaas lijkt het ongelooflijk moeilijk om de perfecte balans te vinden tussen die ideale factoren zoals comfort, stijl en bruikbaarheid. Moeilijk maar niet onmogelijk.

Hoge rijlaarzen

Een hoge rijlaars is mijn go-to-schoen voor bijna alle koude weersomstandigheden – herfst tot lente! De hoogte houdt mijn kuiten warm, wat vooral handig is als ze worden gecombineerd met een rok. En als je platte boots met een beetje profiel vindt, kunnen ze ook worden gebruikt voor lichte wandelingen. Vergeet niet om wat schattige boots sokken ( zoals deze ) of trendy beenwarmers toe te voegen voor extra stijl en warmte.

Westers geïnspireerd schoeisel

Heeft niet iedereen een kleine cowboy in zich? Ik doe het zeker. En alle onderstaande zijn coole country-schoenen. De eerste western-geïnspireerde laarzen zijn niet te plat, ze hebben een beetje een hak, dus misschien niet het beste voor de smalle geplaveide straten van Spanje, maar ondanks de hoogte zijn ze ongelooflijk comfortabel.

Enkellaarsjes & laarsjes

Enkellaarsjes zijn tegenwoordig super stijlvol en misschien wel de perfecte keuze voor een beetje warmer weer waar een hoge boots misschien niet op zijn plaats lijkt.