Als je een nieuw huis hebt, moet je natuurlijk aan de slag gaan met wat je allemaal gaat aanschaffen. Voor iedereen is deze taak anders. Sommige mensen nemen hun oude meubels mee en sommige mensen hebben het geluk dat de oude bewoners een deel van de meubels achterlaat. Dit kunnen dan ook gewoon nog hartstikke mooie meubels zijn. Maar als dit niet het geval is, moet je toch echt zelf aan de slag. En waar begin je allemaal mee? Wij nemen je mee met dit proces en geven je graag wat tips om je te helpen!

Muren

Als je je huis groots gaat aanpakken en besluit de muren mee te pakken, is hdt verstandig om hier mee te beginnen. Als er al allemaal meubels in je huis staan, is dit natuurlijk niet ideaal om te gaan verven. Zo loop je ook alleen maar het risico dat je gaat spetteren en je mooie meubilair onder de verf komt te zitten. Hetzelfde geld voor de ramen. Wil jij nieuwe kozijnen of besluit je om een schuiframen te nemen met schuifraambeslag? Ook dit kan je het beste aanpakken op het moment dat je begint met verbouwen.

Deuren

Als je de muren hebt aangepakt en alles klaar is, is het tijd om te kijken naar nieuwe wanden en deuren om te plaatsen. Veel mensen kiezen ervoor om bepaalde ruimtes in tweeën te splitsen zodat er meer ruimte in je huis ontstaat. Zeker als je grote ruimtes hebt waarbij je geen idee hebt wat je ermee moet, is het altijd goed om te kijken of je een extra muur wilt plaatsen. Ook dit is natuurlijk iets wat je van tevoren moet beslissen. Soms wordt er onderschat hoe bewust je moet nadenken hoe je je huis wilt gaan aanpakken. Het is logisch dat je soms denkt, de ideeën komen pas als ik de ruimtes zie, maar dan is het soms dus echt te laat om een bepaald idee uit te voeren. Dat zou natuurlijk wel zonde zijn. Hetzelfde geldt voor deuren. Als jij mooie houten traditionele deuren wilt, denk hierover na. Wat je tegenwoordig ook veel ziet zijn stalen deuren. Dit geeft een moderne look. Ook is een schuifdeursysteem uiteraard een goede mogelijkheid. Een schuifdeursysteem zie je vaak terug bij de achtertuin.

Meubilair

Als je de klusjes omtrent het verbouwen hebt gehad, is het dan toch echt tijd om aan de slag te gaan met het meubilair. Dit is voor vele het leukste klusje van het aanpakken van een huis. Iedereen heeft een hele persoonlijke smaak wat betreft meubilair. Ga jij voor kleur of hou je het liever rustig? Wil je veel meubels of hou je liever de ruimte een beetje vrij?