Alles lijkt op dit moment van onzekerheid aan elkaar vast te hangen. Van de globalere vraag hoe lang we nog in deze lockdown zitten to misschien wat meer persoonlijke dingen. Zo kan het misschien zijn dat je bent gaan twijfelen of je wel echt de vade van je kind of kinderen bent. Je moet in veel gevallen er maar op vertrouwen dat het echt zo is. Maar hoe zit het dan als je echt helemaal niets van jezelf kan herkennen in je kleine? Niet qua uiterlijk en ook niet qua innerlijk? Natuurlijk kan dat gewoon en hoef je je niet meteen zorgen te maken als je relatie goed zit. Toch kanhet je aan het twijfelen brengen. En wat kun je het beste doen als je ergens over twijfelt? Precies dan moet je op zoek gaan naar zekerheid. In dit geval is dat namelijk heel goed mogelijk!

Dna test

Op dit gebied is er veel vooruitgang geboekt. Zo kan je al heel simpel een vaderschapstest kopen online. Binnen die testen kun je uit verschillende opties kiezen. Kijk dan even goed naar wat je precies wilt weten en waarom dat zo is. Je krijgt de test gewoon met de post opgestuurd. Je neemt wat dna materiaal af. Dit gaat geheel pijnloos door middel van een wattenstaafje. Dit stuur je vervolgens weer op en alles wordt voor je uitgezocht. Het enige wat je zelf moet doen is wachten. Dat is misschien ook wel het meest lastige stuk. Van het moment dat je de test hebt gedaan tot het moment dat je de brief krijgt met de uitslag. Dit kan je leven namelijk behoorlijk veranderen en misschien zit je daar wel helemaal niet op te wachten. De uitslag zal je binnen een paar dagen wel op de mat hebben liggen. Toch kan dit misschien als een oneindigheid voelen.

Tot die tijd

Misschien kan je die tijd gebruiken om te reflecteren op de situatie. Waarom heb je bijvoorbeeld de test aangevraagd en wat zegt dat over je relatie? Wat ga je doen als je de resultaten hebt? Gaat dat iets veranderen aan de manier waarop je naar je kind krijgt? Er zijn genoeg dingen om over na te  denken. Toch wil ik je wel een advies meegeven. Ga er niet over piekeren want dat heeft toch geen zin. Het lost verder ook helemaal niets op. Hoe het ook zij, ik wens je in ieder geval heel veel succes met het traject!