Stiekem is het de droom carrière van bijna elke jongvolwassene: vlogger zijn. Maar een carrière als vlogger start je niet zomaar! Er zijn behoorlijk wat dingen waar je rekening mee moet houden als je wilt beginnen met vloggen. Schrikt dit je af? Dat hoeft helemaal niet! Want met de tips in dit artikel weet je straks precies waar je moet beginnen. De wereld is klaar voor jou om je verhaal te delen! Lees gauw verder.

Investeer in een camera en microfoon

Vloggen is het nieuwe bloggen. Waar bloggers voornamelijk via tekst en foto's hun verhaal met de wereld delen, doen vloggers dat met video. Als je kijkt naar de content van de meest succesvolle vloggers, dan valt het al gauw op dat deze vloggers hebben geïnvesteerd in goed opname materiaal. En dat begint natuurlijk bij een camera die goede kwaliteit video's kan opnemen. Tegenwoordig zijn er camera's op de markt die zeer geliefd zijn bij vloggers. Vaak worden deze camera's gebruikt in combinatie met een microfoon. Goede geluidskwaliteit valt namelijk ook wat voor te zeggen. Je kunt natuurlijk je vlogs ook opnemen met je smartphone, maar in de praktijk blijkt toch dat vlogs die opgenomen zijn met goede beeld- en geluidskwaliteit het veel beter doen. Je kijkt zelf tenslotte toch ook liever naar filmpjes van goede kwaliteit?

Bedenk een thema

De investering in goed opname materiaal is één. Maar je kunt natuurlijk niet beginnen met vloggen zonder dat je weet wat je met de wereld wilt delen. Wat is je verhaal? Wat maakt jou een interessant persoon om te volgen? Als je na hebt gedacht over vloggen, dan heb je waarschijnlijk ook al wel wat ideeën in je hoofd. Vaak volgen mensen vloggers die vloggen over een bepaald thema. Bijvoorbeeld over beauty en lifestyle, of reizen. Zorg dat je voor een vast thema kiest waar je over vlogt, dit maakt het aantrekkelijk voor mensen om je te volgen, omdat ze dan precies weten wat ze kunnen verwachten van jouw vlogs!

Maak een YouTube kanaal aan

Zodra je je eerste vlogs hebt opgenomen, is het belangrijk om te kijken waar je deze vlogs wilt uploaden. Waar hangt jouw publiek uit? Grote kans dat de meeste vlog-liefhebbers op YouTube rondhangen. Dus dan is het logisch om daar je vlogs te plaatsen. Op YouTube kun je helemaal zelf jouw YouTube kanaal aanmaken en customizen. Hier gaat misschien in het begin wat tijd in zitten, maar die investering is het waard. Denk aan een eigen logo en kleurthema bijvoorbeeld. Zorg dat het uiterlijk van jouw YouTube kanaal matcht met de thema's van jouw vlogs. Dit maakt het aantrekkelijk voor mensen om jou te volgen.