Drukke dagen, we hebben er in het bedrijfsleven genoeg mee te maken. Maar hoe zorg je ervoor dat je zoveel mogelijk uit jouw werkdag haalt? We leggen je graag uit hoe jij je productiviteit naar een volgend level kunt tillen!

Focus op het belangrijkste

Tijdens een werkdag is het belangrijk om je op waardevolle taken te focussen. Zorg dus dat je altijd al jouw belangrijke taken voldoet en niet tussendoor aan de slag gaat met ad hoc klusjes! Jouw productiviteit zal in één klap stijgen als je jezelf enkel bezighoudt met de projecten die je écht moet afronden. Voeg bijvoorbeeld kleuren toe aan je agenda zodat je weet waar jouw focus ligt die dag!

Plan je dag!

Als je voor jezelf een duidelijk beeld hebt van je dag, kun je veel productiever te werk gaan! Je hebt zo een duidelijk beeld van de taken en projecten waar je die dag mee aan de slag gaat. Hierdoor kun je je beter focussen en weet je wanneer je aan de slag kunt gaan met taken die minder van belang zijn.

Bepaal het juiste moment

Wist je dat iedereen een ander productief moment heeft op een dag? Bedenk eens voor jezelf wanneer het beste moment is om te werken aan een intensieve taak. Hier kun je in het vervolg tijdens je planning extra rekening mee houden.

Lean Six Sigma 

Je kunt daarnaast ook altijd gebruik maken van een verbetermethodiek! Maar wat is lean six sigma?Lean Six Sigma wordt voornamelijk ingezet bij het verhogen van productiviteit, klanttevredenheid en als je kosten wilt besparen! Ideaal als je geen idee hebt waar je moet beginnen met het verhogen van je productiviteit. Je kunt verschillende trainingen volgen waardoor jij in het vervolg nog meer uit je werkdag kunt halen.