Voor veel projecten in de bouw is vuren hout een verantwoordelijke oplossing en een kostenbesparend alternatief voor andere houtsoorten. In Nederland is vuren hout de meest gebruikte houtsoort afkomstig van naaldbomen. Vuren hout wordt veelal in de bouw gebruikt voor binnenkozijnen, kap constructies, stijl- en regelwerk en zelfs heipalen. Vuren hout is van zichzelf niet watervast en duurzaam, maar kan eenvoudig bewerkt worden met beits, olie of verf. Door het vuren hout te impregneren blijft het erg lang goed, zelfs onder water. Vuren hout is gemakkelijk verkrijgbaar in diverse kwaliteiten. Hierdoor wordt de toepasbaarheid nog eens aanzienlijk verhoogd en is vuren hout ook geschikt voor andere doelen!

Goedkoop en eenvoudig te bewerken

Vuren hout is relatief goedkoop, afhankelijk van de kwaliteit. Het beste hout komt uit koudere delen van de wereld, zoals Rusland en Scandinavië. Vuren hout met een wat mindere kwaliteit is te herkennen aan de vele noesten. Deze noesten kunnen uit het hout vallen wanneer dit opdroogt. Afhankelijk van het project en de toepassing is het dus aan te raden om het hout vóór aanvang te controleren op noesten en dus kwaliteit. Fijnere kwaliteit hout kan worden gebruikt voor binnen timmerwerk en is eenvoudig af te werken met verf of lak. Vaak wordt vuren hout ook gevonden in boekenkasten en andere meubelen. De beste kwaliteit hout wordt zelfs gebruikt voor de vervaardiging van muziekinstrumenten.

Verzekerd van kwaliteit

Door te kiezen voor een betrouwbare leverancier heb je als ondernemer meer controle over de kwaliteit van het vuren hout. Door te kiezen voor een afhaallocatie in je eigen regio kun je bovendien besparen op logistieke kosten, al is het natuurlijk ook mogelijk om hout te laten bezorgen. Dit kan zelfs op projectlocatie, zodat er geen tijdsverlies is en je alles hebt wat er nodig is voor het project.

Bouwen met het beste

Bestel 24 uur per dag, zeven dagen in de week hout met hoge kwaliteit voor al je timmerwerk. Het eindresultaat is zoals altijd leidend, maar door kwalitatief superieur hout te bestellen tegen scherpe prijzen bij de juiste leverancier kan tijd en geld worden bespaard. Iedere opdrachtgever zal waardering hebben voor een goede afwerking tegen zo laag mogelijke kosten. Online hout bestellen is snel, betrouwbaar en kostenbesparend. Koop je hout verantwoord en zorg dat je verzekerd bent van het beste materiaal voor ieder project.