Het is goed mogelijk dat jij interesse hebt in een administratieve baan. En dat is logisch: want het is een uitdagende functie die op heel veel verschillende manieren ingevuld kan worden. Ook mooi meegenomen is dat er nog altijd veel vraag is naar administratieve medewerkers. Je kunt bij Fabius de opleiding volgen voor een administratieve baan, zodat je meteen na het behalen van je diploma aan de slag kunt bij een leuk bedrijf. Ideaal wanneer je een tijdje uit de running bent geweest en je weer aan het werk wilt gaan.

Binnen iedere organisatie is er wel behoefte aan administratieve medewerkers. De functie omvat vooral kantoorwerk, maar je kunt ook financieel-administratieve of secretariële taken uitvoeren. Je kunt een van de deelfuncties kiezen: secretarieel medewerker, receptionist/telefonist of bedrijfsadministratief medewerker.

Dit doe je tijdens jouw administratieve baan

Voor deze functies moet je beschikken over een aantal algemene vaardigheden, zoals werken met Microsoft Office, organiseren, begeleiden, analyseren, rapporteren en schriftelijke communicatie. Dit leer je tijdens de opleiding voor een administratieve baan. Als je eenmaal aan de slag gaat zul je verschillende werkzaamheden uitvoeren: van telefoontjes aannemen en verwerken tot het maken van afspraken, het bijhouden van dossiers, het controleren van formulieren en meer. Ook werk je met verschillende afdelingen en collega’s samen, zodat de processen binnen het bedrijf soepel verlopen. De opleiding tot administratief medewerker is zeer veelzijdig en zorgt ervoor dat je wordt klaargestoomd voor de praktijk.