Je geld investeren om er uiteindelijk meer geld van te maken. Dat is uiteindelijk wat je wilt wanneer je bezig bent met investeren. Je kan er natuurlijk voor kiezen om je geld op de bank te laten staan, maar dat zal niet meer zoveel opleveren uiteindelijk. Zeker niet sinds de banken negatieve rentes hanteren. Het is daarom belangrijk om te kijken naar alternatieven die uiteindelijk meer rendement opleveren. In deze blog geven we je een aantal voorbeelden hoe jij je geld op een andere manier kan investeren. Benieuwd naar deze manieren? Lees dan zeker verder!

Investeer in Crypto

Crypto is een opkomende trend waar steeds meer mensen hun geld in investeren. Het is namelijk een nieuwe kans om meer je geld te laten groeien zonder dat je daarvoor voor hoeft te werken. Dit betekent natuurlijk niet dat je er niets voor hoeft te doen. Crypto is een verzamelterm voor allerlei verschillende digitale munten. Digitale munten waarmee transacties mee worden voltooid. Het grote voordeel van Crypto is dat alles decentraal geregeld is en dat dus meerdere gebruikers de ‘macht’ hebben. Defi coins spelen hier op in door daadwerkelijk dat principe over te nemen en echt decentraal te werk te gaan.

Investeer in ETF’s

ETF’s worden ook wel indexfondsen genoemd. Indexfondsen zijn eigenlijk een groepje aandelen bij elkaar. Je investeert dus in een ETF, deze ETF heeft een bepaald percentage is een groot aantal bedrijven. Het beleggen in ETF’s is erg veilig, maar zal uiteindelijk ook minder rendement opleveren. Toch kiezen veel mensen ervoor om te handelen in ETF’s aangezien je direct een grote spreiding in bedrijven en landen hebt met ETF’s.

Investeren in vastgoed

Als je veel geld op de bank heeft staan ​​en dus veel eigen vermogen hebt, is het verstandig om te kijken of u kunt beleggen in bijvoorbeeld onroerend goed. Onroerend goed kan uiteindelijk zorgen voor maandelijkse huurinkomsten. Met dit inkomen kunt u bijvoorbeeld leven en naar de toekomst kijken. Vastgoed is zeer veilig, maar vereist veel investeringen. Investeren in vastgoed kan ook voor veel problemen zorgen. Wat moet je doen bij lastige huurders, of wat zijn de mogelijkheden in studentenhuisvesting? Het is dus belangrijk om goed te kijken waarin je uiteindelijk in investeert met betrekking tot vastgoed. Je kan het beste iemand inschakelen die er verstand van heeft en je kan helpen uit ervaring. Hierdoor weet je zeker dat je goed zit en dat je niet teveel over het hoofd zit.