Waar je ook in huis kijkt je hebt altijd wel een aantal lampen die je kan vervangen voor led lampjes. Maar waarom zou je dit doen? Er zijn natuurlijk voor en nadelen die kleven aan de aankoop van led lampjes. Vandaag leggen we je uit waar je in jouw huis op zoek kan naar vervanging van lampen en wat nu uiteindelijk ook de voordelen en nadelen zijn.

Keuken

De keuken is een ideale plek om kleine led lampjes in te ‘verstoppen’. Denk hierbij aan GU10 led boven je aanrecht. Deze lampjes gaan vaak erg lang mee maar staan ook vaak aan. Juist dan is het erg interessant om deze lampjes te vervangen voor GU10 Led. Led lampen zijn milieuvriendelijk en zorgen voor een goede besparing. Afhankelijk van een aantal factoren kan je de lampjes binnen 1 tot 3 jaar makkelijk terugverdienen. Dit zorgt er voor dat dit steeds interessanter wordt voor particulieren.

Badkamer

Ook in de badkamer zien we vaak kleine led lampjes in het plafond. Ook hier is het interessant om deze te vervangen voor led lampjes omdat je elke dag een aantal keren gebruik maakt van deze lampjes. Je hebt de kosten van de lampjes daarom binnen no time terug verdiend. Bespaar dan dus ook zeker niet op lampjes als je jouw badkamer gaat verbouwen en kies direct voor led lampjes.

Nadelen

Hebben led lampen ook nadelen? Helaas wel. De led lampen zijn relatief duur vergeleken met andere lampen. Maar zoals net aangegeven kan je ze binnen een redelijk korte termijn terugverdienen door de kostenbesparing aan energie. Daarom is het alsnog interessant om toch te kiezen voor led lampjes. Daarnaast produceren led lampen behoorlijk fel licht waardoor het niet aangeraden wordt om lang in de lampjes te kijken omdat je hier redelijk verblind door kan raken.