Je zult er ongetwijfeld weleens van zeskamp gehoord hebben. Het is een populaire activiteit op een groepskampeerterrein, waarbij groepen tegen elkaar moeten strijden voor de winst. Dit spel is vooral leuk als je met een grote groep bent vanaf ongeveer 16 personen. De activiteit is enorm sportief en laat de kinderen omgaan met doorzettingsvermogen en samenwerken. 

Hoe werkt het spel?

Het spel werkt als volgt. Op een kampeerterrein zoals bijvoorbeeld De Abbert worden zes spellen uitgezet die de groepen moeten doen. Per spel strijden er twee groepen tegen elkaar om het spel te winnen. De spellen die zijn uitgezet kunnen door de organisatie zelf worden bepaald. Je kunt met zeskamp daarom ontzettend veel kanten op, waardoor het voor iedere leeftijd geschikt is. 

De spellen

Je kunt als organisator veel spellen bedenken die de groepen moeten uitvoeren. Wij vinden het juist leuk als jong en oud in een groep worden gecombineerd, zodat je voor ieder spel een andere leeftijd kan gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld een parcour uitzetten, waar je het snelst overheen moet. Je kunt natuurlijk ook iets strategische spellen uitzetten zoals puzzels. 

Het doel

Zoals als eerder werd gezegd is het doel van zeskamp om te kijken hoe kinderen op elkaar reageren en dat ze leren om samen te werken. Daarnaast worden ze ook geconfronteerd met verliezen en het weggeven van een prijs aan een ander. Het spel verbind de mensen in de groep ook, juist omdat je op elkaar ingespeeld moet zijn. Het spel is dus niet alleen een leuke activiteit, maar heeft ook bepaalde doelen.