Heb je gepland om binnenkort een paar dagen naar Groningen te gaan? Goed idee! Het is een gezellige stad en je vindt er mooie bezienswaardigheden. Ook zijn er leuk conceptstores en als je op zoek bent naar kunst en cultuur is een bezoek naar het Groninger Museum niet uit te sluiten. Waar moet je om denken bij het plannen van een weekendje naar Groningen? Je leest het in deze blog!

Op zoek naar een hotel in Groningen centrum

Bij de zoektocht naar een hotel in Groningen centrum is het handig om er op te letten dat er een parkeerplaats aanwezig is als je met de auto komt. Wanneer je met de trein komt is het wel zo prettig dat je niet ver hoeft te lopen. Vaak kun je met een filteroptie aangeven in welke buurt het hotel ongeveer ligt. Zo ben je ervan verzekerd dat je niet twintig minuten met je koffers hoeft te zeulen. Soms zit er ook al gratis koffie en thee inbegrepen bij je verblijf. Als je dit ziet staan is dat mooi meegenomen natuurlijk.

Plannen van je weekendje weg

Voordat je naar Groningen toegaat kun je alvast op een rijtje zetten welke bezienswaardigheden je absoluut niet wilt missen. Hierbij is het beklimmen van de Martinitoren eigenlijk niet uit te sluiten. Dit is namelijk het symbool van de stad Groningen. Daarnaast is Groningen een fijne stad om te shoppen. Naast de bekende winkelketens zijn er leuke vintage winkeltjes en toffe concept stores. Verder is een bezoekje aan het Stripmuseum een goede tip.

Andere activiteiten in Groningen

Plan je om in januari naar Groningen te gaan? Grote kans dat je dan naar het Europese muziekfestival Eurosonic Noorderslag kunt gaan. Dit event duurt zo’n vier dagen en als je een muziekliefhebber bent is het de moeite waard om te bezoeken. Verder kun je alvast bekijken welke voorstellingen er spelen in de stad. Na de voorstelling ga je uit eten bij de Grote Markt. Hier zijn verschillende gezellige cafés en restaurants te vinden. Wil je je even terugtrekken uit de drukte? Loop dan richting het Noorderplantsoen. Veel stadjers gaan hier vaak wandelen tijdens hun lunchpauze. Een andere bekende tuin om naar toe te gaan is de Prinsentuin. Als het mooi weer is kun je even langs gaan bij de theeschenkerij. In de periode van 1 april tot 1 oktober is deze geopend.