potatoes-4331742_1920

Wie kent ze niet: de Aardappel? Je zult als Nederlander ongetwijfeld de aardappel hebben gegeten. Dus naar welke aardappel gaat jouw voorkeur uit? Er zijn namelijk ontzettend veel soorten aardappelen die je op diverse manieren kan bereiden. Denk bijvoorbeeld aan de kruimige aardappelen die gebruikt worden om stamppot te maken of de zoete aardappel die je in de oven kan doen. 

Roseval aardappelen

De roseval aardappelen zijn goed te herkennen aan de roze schil. De aardappelen zijn fijn van structuur en vastkokend. In principe hoef je de aardappel niet te schillen en kun je deze perfect met schil bereiden. De aardappel is uitermate geschikt voor bijvoorbeeld op de grill of barbecue. 

Nicola aardappelen

De nicola aardappelen worden in Nederland geteeld en hebben een blank gele schil. De aardappel is vastkokend en geschikt om te bakken in bijvoorbeeld een pan. Deze aardappel is wel het lekkerst zonder schil en is redelijk zoet van smaak. 

Bildstar

Toch wel één van de bekende aardappelen is de bildstar aardappel. De bildstar aardappelen zijn vastkokend en hebben ook een klein kruimellaagje. De bildstar aardappelen worden meestal gebruikt om te koken, maar ook is de aardappel erg lekker in een salade. 

Doré 

De Doré aardappel is een kruimige aardappel die geschikt is voor onder andere het maken van een stamppot. Deze aardappel is goed te combineren met bijvoorbeeld wortel of spruitjes.

Aardappels bewaren 

Aardappels blijven alleen lekker als deze op de juiste manier worden bewaard. Dit begint al bij de boer, waarna dit zich in de fabriek voortzet. De aardappelbewaring wordt door middel van koeltechniek bewaard.