Werk jij veel met kleine onderdelen, zoals bijvoorbeeld schroeven en moeren? Dan weet je hoe vervelend het is als je tijdens het werken niet eenvoudig naar de juiste materialen kunt grijpen. Dit vertraagt het werkproces aanzienlijk en kan tot flink wat frustratie en irritatie leiden. Daarom is het belangrijk om een goed opbergsysteem te hebben voor al jouw kleine materiaal. Zo weet je altijd waar alles is en kun je zo snel mogelijk doorwerken.

Geen tijd meer kwijt aan zoeken

Ben jij het ook zat om jouw materialen steeds opnieuw te moeten sorteren voordat je aan het werk kunt? Dan is een vakkenkast op jouw werkplek precies wat je nodig hebt. Door middel van kunststof schotten kun jij al jouw materialen gescheiden van elkaar opruimen. De schotjes zijn te verplaatsen of zelfs te verwijderen, waardoor je kleine of juiste grote vakken kunt maken. Zo is de kast altijd afgestemd op jouw voorraad. Ook als de materialen waarmee je werkt regelmatig wisselen, kun je de vakken elke keer eenvoudig aanpassen op wat jij op dat moment nodig hebt. Door gebruik te maken van een etikettenrail kun je ook aan je collega’s duidelijk maken welk vakje bedoeld is voor welk materiaal. Zo ben je geen tijd meer kwijt aan het steeds weer sorteren van of zoeken naar materialen.

Ideaal voor iedereen

Een vakkenkast is eigenlijk handig voor iedereen. Op bijna elke werkplek zijn wel kleine materialen te vinden die gesorteerd moeten worden. Zelfs thuis, bijvoorbeeld in de garage, kan een vakkenkast een oplossing zijn. De kasten zijn in principe open, maar als je graag een afgesloten kast wil, kun je er eenvoudig een deur bij bestellen. Zo liggen ook wat kwetsbaardere materialen altijd veilig opgeborgen in de kast. Waar gaat een vakkenkast jouw leven makkelijker maken?